GIDA MEVZUATI

No

Mevzuatı, Yönetmelik, Tebliğler ve Diğer Şartlar

Resmî Gazete Tarihi

Kaynak

1

Su ürünleri kanunu

4.04.1971

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=1380&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5

2

İhraç mallarının numunesine ve satış anlaşmasına uygunluğunun denetlenmesine dair tüzük

18.09.1965

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=65176&MevzuatTur=2&MevzuatTertip=5

3

Türk standartlarının uygulanması hakkında tüzük

22.02.1967

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=67677&MevzuatTur=2&MevzuatTertip=5

4

Gıda hijyeni yönetmeliği

17.12.2011

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=15592&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

5

Hazır ambalajlı mamullerin ağırlık ve hacim esasına göre net miktar tespitine dair yönetmelik (76/211/AT)

4.06.2015

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20809&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

6

Hijyen eğitimi yönetmeliği

5.07.2013

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=18552&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

7

Kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağlar için özel hijyen kuralları yönetmeliği

12.05.2012

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=16138&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

8

Salmonella ve belirlenmiş diğer gıda kaynaklı zoonotik etkenlerin kontrol altına alınması hakkında yönetmelik

27.03.2014

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=19510&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

9

Su ürünleri yönetmeliği

10.03.1995

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=4988&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

10

Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik

7.01.2011

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=14646&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

11

Ambalajlı su satış yerleri ile ambalajlı su nakil araçlarının tabi olacağı usul ve esaslar hakkında tebliğ

20.08.2014

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=19989&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

12

Dezenfeksiyon teknik tebliği

26.08.2015

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=21096&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

13

Türk gıda kodeksi alkolsüz içecekler tebliği

15.06.2007

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=11376&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

14

Türk gıda kodeksi aromatize şarap, aromatize şarap bazlı içki ve aromatize şarap kokteyli tebliği

7.07.2006

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=39771&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

15

Türk gıda kodeksi baharat tebliği

19.04.2022

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=39473&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

16

Türk gıda kodeksi bal tebliği (Tebliğ no:2012/58)

27.07.2012

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=34459&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

17

Türk gıda kodeksi belirli epoksi türevlerinin gıda ile temas eden madde ve malzemelerde kullanımının kısıtlanması hakkında tebliğ

12.04.2012

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=16052&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

18

Türk gıda kodeksi belirli gıdalarda dioksinlerin, dioksin benzeri poliklorlu bifenillerin ve dioksin benzeri olmayan poliklorlu bifenillerin seviyesinin resmi kontrolü için numune alma

19.07.2015

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20993&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

19

Türk gıda kodeksi belirli gıdalarda nitrat limitinin resmi kontrolü için numune alma, numune hazırlama ve analiz metodu kriterleri tebliği

15.08.2011

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=15194&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

20

Türk gıda kodeksi bira tebliği

7.07.2006

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=10474&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

21

Türk gıda kodeksi bitki adı ile anılan yağlar tebliği

12.04.2012

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=16053&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

22

Türk gıda kodeksi buğday unu tebliği

2.04.2013

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=17255&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

23

Türk gıda kodeksi çay tebliği

17.06.2015

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20840&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

24

Türk gıda kodeksi dondurma tebliği

13.01.2005

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=39781&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

25

Türk gıda kodeksi ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği

4.01.2012

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=15746&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

26

Türk gıda kodeksi enerji içecekleri tebliği (2017/4)

30.06.2017

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=23706&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

27

Türk gıda kodeksi et, hazırlanmış et karışımları ve et ürünleri tebliği

29.01.2019

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=31235&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

28

Türk gıda kodeksi fermente süt ürünleri tebliği

16.02.2009

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=12872&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

29

Türk gıda kodeksi gıda ile temas eden plastik madde ve malzemeler tebliği (Tebliğ no:2019/44)

25.12.2019

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=34066&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

30

Türk gıda kodeksi gıda ile temas eden seramik malzemeler tebliği

19.04.2012

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=16076&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

31

Türk gıda kodeksi hızlı dondurulmuş gıdalar tebliği

18.10.2014

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20147&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

32

Türk gıda kodeksi kahve ve kahve ekstraktları tebliği (Tebliğ no: 2016/7)

3.03.2016

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=21446&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

33

Türk gıda kodeksi koyulaştırılmış süt ve süttozu tebliği

12.04.2005

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=8207&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

34

Türk gıda kodeksi lokum tebliği

12.09.2013

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=18838&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

35

Türk gıda kodeksi meyve suyu ve benzeri ürünler tebliği

6.08.2014

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=19949&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

36

Türk gıda kodeksi peynir tebliği

8.02.2015

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20523&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

37

Türk gıda kodeksi pirinç tebliği

7.01.2011

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=14650&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

38

Türk gıda kodeksi salça ve benzeri ürünler tebliği (Tebliğ no: 2020/19)

13.08.2002

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=34759&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

39

Türk gıda kodeksi sofralık zeytin tebliği

23.08.2014

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20000&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

40

Türk gıda kodeksi sürülebilir yağlar/margarin ve yoğun yağlar tebliği

17.05.2008

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=12149&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

41

Türk gıda kodeksi şarap tebliği

4.02.2009

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=12833&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

42

Türk gıda kodeksi şeker tebliği

20.08.2022

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=39677&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

43

Türk gıda kodeksi tahin helvası tebliği

13.06.2015

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20836&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

44

Türk gıda kodeksi tahin tebliği

13.06.2015

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20835&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

45

Türk gıda kodeksi takviye edici gıdalar tebliği

16.08.2013

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=18729&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

46

Türk gıda kodeksi tereyağı, diğer süt yağı esaslı sürülebilir ürünler ve sadeyağ tebliğ

12.04.2005

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=8208&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

47

Türk gıda kodeksi tuz tebliği

16.08.2013

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=18730&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

48

Türk gıda kodeksi üzüm pekmezi tebliği (Tebliğ no:2017/8)

30.06.2017

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=23707&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

49

Türk gıda kodeksi yumurta tebliği

20.12.2014

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20319&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

50

Türk gıda kodeksi zeytinyağı ve pirina yağı tebliği (Tebliğ no:2017/26)

17.09.2017

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=23895&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

51

Türk gıda kodeksi beslenme ve sağlık beyanları yönetmeliği

26.01.2017

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=23281&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

52

Türk gıda kodeksi gıdalarda eser elementler ve bulaşan seviyelerinin resmi kontrolü için numune alma, numune hazırlama ve analiz metodu

24.02.2017

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=23359&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5

53

Çiğ inek sütünün sınıflandırılmasına ilişkin tebliğ (Tebliğ no:2019/64)

25.01.2020

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=34221&MevzuatTur=9&MevzuatTertip=5